RAW PORCINI SALAT

Porcini sopp, også kjent som cepes i Frankrike eller boletes til mange i den engelsktalende verden, er en av de få vill sopp du kan spise rå. De er deilig kjøtt, tett, og avhengig av variasjon, enten mild eller treaktige. Jeg laget denne rå salat med våren porcini, stensopp Rex-Veris, som er milde.

Det er en veldig enkel oppskrift, men du kan bare gjøre dette med svært friske porcini som er uberørte-boletes er ormen Oktenol, og mange du vil finne vil ha teeny hull i dem fra ormer gravende i. Dette er greit hvis du tørker soppen (ormene krype ut og dø), men jeg for en ikke ønsker å spise en levende sopp kryp. Ew.

Oppskriften krever lam bresaola, som er en tørr herdet kjøtt. Jeg vet 99,9 prosent av dere kan ikke finne dette kjøttet, så bruk prosciutto, regelmessige bresaola av noen andre herdet kjøtt som ikke salami. Lonzino er et godt alternativ.

Hvis du ikke kan få porcini sopp, bruk vanlige knappen sopp eller cremini ‘ Shrooms; det vil være annerledes, men teksturen er nær.

4 porsjoner

1/2 pund ren, frisk porcini sopp
1/4 pund prosciutto eller annet tørt herdet kjøtt
2 ss hakket løk eller sjalottløk
1 heaping SS hakket frisk oregano
1 ts tørr sennep
1 heaping ts salt
1/4 kopp sitronsaft
3/4 kopp olivenolje

Gjør dressing i en blender. Sett oregano, løk, salt, tørr sennep og sitronsaft i blender og Buzz å kombinere. Med motoren i gang, duskregn i olivenolje.
Med din skarpeste kniv, skjær soppen på langs så tynne som du vil: du definitivt ønsker å få silhuetten av sopp i skive, og tynnere er bedre enn tykk. Skyt for ca 1/8 tommer. Sett soppen i en bolle eller plast container.
Skjær prosciutto i bånd så tynne som du kan gjøre dem. Du ønsker å lage et reir for soppen å sitte på.
Hell nok dressing over soppen for å få dem godt dekket, og forsiktig røre dem rundt til pels. Dekk bollen og sett til side ved romtemperatur i ikke mer enn 2 timer.
Serve soppen over et reir av skiver skinke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *